Ontvlam de teamgeest!

Je team functioneert wel maar toch heb je het gevoel dat het gezamenlijke vuur wat is gedooft. Je hebt behoefte om de koers aan te scherpen, de neuzen weer even dezelfde kant op te zetten en de samenwerking te verbeteren.

Een teamsessie van Rook Teamvuur heeft als doel om de onderlinge samenwerking te verbeteren en efficiëntie te creëren binnen een team. Door (outdoor)teamopdrachten wordt op een actieve manier aanspraak gemaakt op het groepsgevoel. Een ideaal middel om met borging mensen in beweging te krijgen, dingen te bespreken en samenwerking te verbeteren.

Concreet, no nonsense en actief

Hoe werken we?

Aan de hand van een oriënterend gesprek bespreken we het doel van de teamsessie en bepalen we waar we het accent op gaan leggen. Een sessie van Rook Teamvuur heeft altijd een kop(voorbereiding), romp(sessie zelf) en een staart(nabespreking)

Ervaar het!

Een teamsessie van Rook Teamvuur is altijd een combinatie tussen theorie en ervaringsleren. Door een concrete ervaring onthouden we 90% van wat we doen. De teamactiviteit staat dan ook centraal en wordt gebruikt als middel om te reflecteren en het gesprek aan te gaan met het team.

Teambuilding of teamtraining?

Een sessie waarin teambuilding centraal staat heeft als doel om het groepsgevoel te versterken en te verstevigen. Training heeft als doel om een specifieke vaardigheden van het team te verbeteren. Bijvoorbeeld communiceren. In de praktijk is het vaak een combinatie van beide.

Locatie

De teamsessies vinden o.a. plaats op het inspirerende landgoed Oldenhof bij Vollenhove. Op het terrein van dit landgoed ligt Schenkerij De Oldenhof. Een prachtige locatie die wordt beheerd door de Familie Jongman.

“Uitdagende sessie op een superlocatie met duidelijke, authentieke instructie en effectieve feedback.”

Specitieke thema's

Een sessie kan ook als doel hebben om een specifiek thema met het team te bespreken. Bijvoorbeeld kernwaarden. Kernwaarden zijn de koerscoördinaten waarmee je de bedrijfsmatige missie en visie bereikt en in de praktijk brengt. In woorden zijn kernwaarden vaak redelijk snel bepaald. Maar hoe creëer je nu draagvlak onder je medewerkers zodat kernwaarden ook in de praktijk worden gebracht? Dat ze gaan leven en geleefd worden in breder verband dan alleen het management? Een teamsessie van Rook Teamvuur is een ideaal middel om hierover in gesprek te gaan.

Vertrouwen ~ Verantwoordelijkheid ~ Verbinding ~ Elkaar inspireren ~ Durven ~ Respect ~ Jezelf kunnen zijn ~ Transparantie

Een teamsessie van Rook Teamvuur is de oplossing als je:

  • De neuzen binnen je team dezelfde kant op wilt hebben
  • De communicatie binnen je team effectief wilt verbeteren
  • Elkaar binnen het team beter wil leren kennen
  • Meer draagvlak wilt creëren binnen je team
  • De kernwaarden, missie en visie helder wilt krijgen

Aanbod

Teamvuur

Teambuilding

Dit programma helpt beginnende teams, projectgroepen of nieuwe afdelingen het groepsgevoel te versterken en de onderlinge samenwerking te verbeteren. Dit legt een stevige basis voor een efficiënter manier van werken.

> 1 dagdeel 
> Intakegesprek

> Verbinding verhogend 

> Luchtige focus op samenwerking 

> Korte teamopdrachten met reflectie 

> Ervaren teamtrainers
> Nabespreking
> Offerte na intake

Teamfocus

Teamtraining
Teamtraining gaat een laagje dieper op een onderwerp naar keuze. Hierbij moet je denken aan communicatie, vertrouwen of 'veenbrandjes'. Het team krijgt concrete handvatten en leerstof om te kunnen groeien.

> 2 dagdelen
> Intakegesprek 

> Specifiek samenwerkingsthema 

> Vertaalslag naar de werksituatie 

> Teamopdrachten met reflectie 

> Ervaren teamtrainers
> Schriftelijk rapportage
> Offerte na intake

Teamkern

Kernwaardensessie
Kernwaarden. De coördinaten van een missie en visie. Maar wat betekenen ze concreet voor de teamleden individueel en als geheel? Het team gaat hiermee aan de slag en maakt duidelijke afspraken voor de toekomst.

> 2 dagdelen 
> Intakegesprek

> In gesprek met elkaar 

> Een intensieve en leerzame dag 

> Korte teamopdrachten als borging 

> Ervaren teamtrainers
> Schriftelijke rapportage
> Offerte na intake

Altijd buiten

Rook Teamvuur doet dit op een manier waarin eenvoud en outdoor centraal staan. Waarom buiten? De natuur is authentiek en maakt ook het authentieke in mensen los. De natuur oordeelt niet, maar is gewoon zichzelf waardoor mensen ook gemakkelijk zichzelf zijn.

Ik wil de samenwerking laten ontvlammen!

Ik ben opgeleid door ICM Opleidingen & Trainingen. De ICM Coachingsopleiding is een NOBCO erkende opleiding. De stichting Nederlandse Orde van Beroepscoaches is de organisatie van beroepscoaches en anderen bij wie coaching een belangrijk onderdeel van hun werk is.

Bureau Rook is geopend van maandag t/m vrijdag en bereikbaar van 08.30 uur tot 17.00 uur.

Adres

Clarenberglaan 7
8325 CE Vollenhove

Contact

06-11 081 520
[email protected]

Bedrijfsgegevens

KvK 63929430
 BTW NL002165264B94