Teamvuur

  • Betere samenwerking
  • De neuzen dezelfde kant op
  • Effectievere communicatie

Een teamsessie van Bureau Rook heeft als doel om de onderlinge samenwerking te verbeteren en efficiëntie te creëren binnen een groep mensen. Door (outdoor)teamopdrachten wordt op een actieve manier aanspraak gemaakt op het groepsgevoel. Een ideaal middel om met borging mensen in beweging te krijgen, dingen te bespreken, communicatie en samenwerking te laten ervaren en concreet te verbeteren.

Hoe werken we?

Aan de hand van een oriënterend gesprek bespreken we het doel van de teamsessie en bepalen we waar we het accent op gaan leggen. Een sessie van Bureau Rook heeft altijd een kop(voorbereiding), romp(sessie zelf) en een staart(nabespreking).

Ervaar het!

Een teamsessie van Bureau Rook is altijd een combinatie tussen theorie en ervaringsleren. Door een concrete ervaring onthouden we 90% van wat we doen. De teamactiviteit staat dan ook centraal en wordt gebruikt als middel om te reflecteren en het gesprek aan te gaan met het team.

Teambuilding of teamtraining?

Een sessie waarin teambuilding centraal staat heeft als doel om het groepsgevoel te versterken en te verstevigen. Training heeft als doel om een specifieke vaardigheden van het team te verbeteren. Bijvoorbeeld communiceren. In de praktijk is het vaak een combinatie van beide.

Specifieke thema’s

Een sessie kan ook als doel hebben om een specifiek thema met het team te bespreken. Bijvoorbeeld kernwaarden. Kernwaarden zijn de koerscoördinaten waarmee je de bedrijfsmatige missie en visie bereikt en in de praktijk brengt. In woorden zijn kernwaarden vaak redelijk snel bepaald. Maar hoe creëer je nu draagvlak onder je medewerkers zodat kernwaarden ook in de praktijk worden gebracht? Dat ze gaan leven en geleefd worden in breder verband dan alleen het management? Een teamsessie van Bureau Rook is een ideaal middel om hierover in gesprek te gaan.

Locatie

Teamsessies van Bureau Rook vinden o.a. plaats op het inspirerende landgoed Oldenhof bij Vollenhove.

Een teamsessie van Bureau Rook is de oplossing als je:

  • De neuzen binnen je team dezelfde kant op wilt hebben
  • De communicatie binnen je team effectief wilt verbeteren
  • Elkaar binnen het team beter wil leren kennen
  • Meer draagvlak wilt creëren binnen je team
  • De kernwaarden, missie en visie helder wilt krijgen

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief